Pups

 

In de regel verkopen wij geen pups naar het buitenland omdat het pupje dan tot 15 weken bij ons moet blijven en dus niet afdoende in zijn/haar nieuwe omgeving kan wennen tijdens de inprentingsfase, en dan ook niet kan wennen aan het alleen zijn (zonder andere honden).

Als een pupje met 15 weken nog niet vergeven is, is het wel mogelijk om eventueel naar het buitenland te vertrekken.

 

 

Gezondheid pup:

Onze dierenarts komt vlak na de geboorte een eerste check doen of alles in orde is met de pups. Dezelfde dierenarts komt dan met 6 weken nogmaals op bezoek om de pups nogmaals op hun gezondheid te onderzoeken en hun de vereiste entingen te geven. Als alles in orde wordt bevonden door de dierenarts, mag het pupje een week na de entingen het huis verlaten, het pupje is dan zeker 7 weken oud. (Natuurlijk ook al gechipt door Raad Van Beheer.)

 

 

Gezondheid ouderdieren:

Onze ouderdieren ondergaan diverse gezondheidstests, zoals Patella Luxatie (losse knieschijf) en een ECVO (oogtest).
Helaas is bij de oogonderzoeken gebleken dat bijna alle Tibetaanse Spaniels lijden aan een vorm van entropion. Voorheen werd dit nooit geregistreerd op het ECVO-formulier. Tegenwoordig schrijven de oogartsen ook deze rasgebonden vorm van entropion op het formulier. Wij vragen dan aan de oogarts of het verantwoord is om nog met dit hondje te fokken. En houden ons dan ook aan zijn advies indien hij het niet verantwoord vindt.

Stukje uit een brief van het oogartspanel aan de rasverenigingen: "Het zal dus nu voorkomen dat een oogafwijking wordt vermeld die bij dat betreffende ras (nog) geen problemen heeft opgeleverd. Dat heeft als gevolg dat in rasverenigingsreglementen niet meer eenvoudig kan worden gesteld dat de honden vrij moeten zijn van alle op het ECVO- onderzoeks-formulier vermelde oogafwijkingen." " De rasvereniging zal moeten beseffen dat de hond nu niet ineens een ernstige erfelijke afwijking heeft die er bij het voorgaande onderzoek niet was, maar dat de manier van noteren gewijzigd is."

Wij fokken ook alleen met honden die Patella 0 of Patella 1 hebben, hogere gradaties worden uitgesloten van de fok.